torsdag 9 juni 2016

I stormens öga

Vi har i det närmaste storm här hemma, och det är inte trevligt att behöva vistas ute. Nu har vi ju hund i familjen, och hon är dessutom en tuffing som inte räds väder o vind,  så vi måste ju bege oss ut i alla sorts väder. I går kväll blåste det så hårt att jag fick våldhålla vagnen för att den inte skulle slita sig ur mina händer!! Inte trevligt... Dessvärre fortsätter vädret även i dag, och i morse var det samma visa. Bara till att gå sakta och våldhålla vagnen. Alexander sitter ordentligt inbäddad i sin vagn men det är klart att även han känner av vinden. Han kisar illa mot vinden och tycker inte heller att det är vidare trevligt!

På våran tomt stod det 4 stora rönnar när jag flyttade in, två av dem sågades ner efter lite övertalning från min sida eftersom att de; dels var halvdöda och dels skymde solen ordentligt. Sambon har hittills däremot vägrat att fälla resterande två eftersom att han avskyr värmen, och därför ville behålla lite skugga på tomten. Till min glädje dock så tog stormen den ena rönnen i går, och dessutom den fulare av dem så mig gjorde det inget alls! Däremot tyckte jag synd om sambon som tvingades ut i stormen och regnet då trädet föll över vår infart. Där fick han alltså stå och såga itu stammarna för att kunna röja undan dem från infarten! Inte kul! Visserligen ville jag ha bort trädet, men jag ville inte att han skulle behöva vara ute i det vädret.

Komiskt nog så ringde sambon hem under dagen i går för att kolla om träden stod kvar, vilket de ju gjorde då... På sen eftermiddag ringde det hysteriskt på dörrklockan, och det vår då grannen som ville uppmärksamma oss på att trädet minsann hade blåst ner! Total kaos utbröt; hunden skällde hysteriskt på grannen, och Alexander började gråta av förskräckelse av oljudet...

Nu tittar jag oroligt ut över det resterande trädet och ser efter så att det inte faller över gatan/över på grannens tomt, om utifall att det skulle rasa även det. Tyvärr får jag väl säga står det nog mer stadigt så det lär nog inte blåsa ner i första taget! Kanske kan man få hoppas på att sambon så småningom tröttnar på att kratta på hösten och våren ;)

(bild från Google)

Dagens lunch för Alexander blev fiskbullar med potatis och ärtor!

Må och mys!
Inga kommentarer :